Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Romhegg
Romhegg

Romhegg - Prunus serotina

Navn Romhegg
Latinsk navn Prunus serotina
Familie Rosefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling VS3+KS26
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Frø og blader har et høyt blåsyreinnhold
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende tre
Ytelsesevne 3
Jorddekkende egenskap -
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Tre fra Nord- Amerika som blir opptil 18 meter høyt og 8 meter vidt. Fruktene er spiselige når de blir kokt, og har lang tradisjon som smakstilsetter i rom og brandy.

Formering av romhegg

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Frø : 6 uker før stratifisering er over så tilsettes nok vann til å dekke frøene i posen de statifiseres i. Etter 48 timer fjernes overflødig vann. Optimal spiretemperatur ligger på 3-5°c. Kan bruke 18 måneder på å spire.

Avleggere : Enkle avleggere på våren.

Stiklinger : Mykvedstiklinger av planter med kraftig vekst fra vår til tidlig sommer. Hælstiklinger av semimoden vekst i juli og august.

Beskjæring av romhegg

Beskjæres som morell , men må trenes tidlig. Plantes ut ferdig beskjært allerede i 2- eller 3-års alder.