Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Romhegg - Prunus serotina
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Tre fra Nord- Amerika som blir opptil 18 meter høyt og 8 meter vidt. Fruktene er spiselige når de blir kokt, og har lang tradisjon som smakstilsetter i rom og brandy.
Formering av romhegg
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : 6 uker før stratifisering er over så tilsettes nok vann til å dekke frøene i posen de statifiseres i. Etter 48 timer fjernes overflødig vann. Optimal spiretemperatur ligger på 3-5°c. Kan bruke 18 måneder på å spire.
Avleggere : Enkle avleggere på våren.
Stiklinger : Mykvedstiklinger av planter med kraftig vekst fra vår til tidlig sommer. Hælstiklinger av semimoden vekst i juli og august.
Beskjæring av romhegg
Beskjæres som morell , men må trenes tidlig. Plantes ut ferdig beskjært allerede i 2- eller 3-års alder.