Flere bilder av Romhegg
Romhegg

Romhegg - Prunus serotina

Navn Romhegg
Latinsk navn Prunus serotina
Familie Rosefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling VS3+KS26
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Frø og blader har et høyt blåsyreinnhold
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende tre
Ytelsesevne 3
Jorddekkende egenskap -
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Tre fra Nord- Amerika som blir opptil 18 meter høyt og 8 meter vidt. Fruktene er spiselige når de blir kokt, og har lang tradisjon som smakstilsetter i rom og brandy.

Formering av romhegg

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Frø: 6 uker før stratifisering er over så tilsettes nok vann til å dekke frøene i posen de statifiseres i. Etter 48 timer fjernes overflødig vann. Optimal spiretemperatur ligger på 3-5°c. Kan bruke 18 måneder på å spire.

Avleggere: Enkle avleggere på våren.

Stiklinger: Mykvedstiklinger av planter med kraftig vekst fra vår til tidlig sommer. Hælstiklinger av semimoden vekst i juli og august.

Beskjæring av romhegg

Beskjæres som morell, men må trenes tidlig. Plantes ut ferdig beskjært allerede i 2- eller 3-års alder.